Renesansa vjernika PDF Print E-mail
Glas Topnika
Utorak, 05 Januar 2010 18:14

Renesansa vjernika

„Let me hear an AMEN!“
„AAAMEEEEN!“

Da ja vas čujem sad. Da li je ova godina ista kao i prošla? A ona prije nje? A ona prije nje? A ona prije nje? Ma ja, sigurno da jeste. Jedan sam od onih koji ne skidaju Wengeru kapu, ali skidam gaće kad trebam dobiti po guzici jer sam u navali iritacije i frustracije Wengera slao u baraž menadžerskog posla. Stari ljudi, stara ćud, ništa novo. Unatoč bombardiranju jadnog starog Wengera Arsenal se prišunjao Chelseaju odmah iza leđa. Samo čekamo da ih nabiju nogom u tur i pošalju s druge strane tabele. Ako ćemo početi sa kuđenjem, završit ćemo hvalom (Da Grozni druže, uvijek ima kritika ).

Zakon 1.

What goes around comes around

Vassiriky Abou Diaby

Ne trebam iznositi dokaze i pravdanja ovdje, dovoljno je da preletite preko teme o dotičnom odnedavno dlakavom Diabyju i onda odete zaplačete u toaletu koliko je bolno bilo gledati tog , svašta bih rekao, ali ne dopušta mi moral i status. Vratimo se na pričicu o Diabyju. Bogme Diaby nam se dobro otresao u rukav i čini mi se da ćemo dugo trpiti mokru odjeću. Stvari nisu onakvima kakvima se čine. Poznata sentenca iz Hollywooda, ali u Londonu istinita.

Zakon 2.

Have a little faith

Eduardo da Silva

Nakon što je potencijalno mogao ostati ''običan čovjek'' do kraja života, Eduardo da Silva se vratio trčati po terenu, driblati, davati golove i sve to što pomislite kad izgovorite ime Eduardo i svežete u kiticu s napadač. Kudiste ga nevjernici, ali on skvasi nama i drugi rukav i ostadosmo mokri od ramena na dole.

Zakon 3.

Uči se na vlastitim greškama

Arsene Wenger

Osuli smo paljbu prvog dana Wengerovog bog zna kojeg odbijenog roka za pojačanje. Wenger reče ne masovnoj kupnji koju mediji toliko vole sakrivši 15 razloga u fišeku Arsenala. I dalje postoje oni koji žale za : Hlebom, Piresom, Flaminijem, ali ne i ove godine. Ove godine ista greška se neće ponoviti. Da je kojim slučajem imao samo 2 razloga i kupio 2 nova, izgubio bi 9. Uzimajući u obzir da će u Januaru doći sigurno jedan igrač to je 16 razloga.

Zakon 4.

Ništa nije svršeno dok ne svrši

Arsenal FC i Premier League Title

Da se ne zaletimo slučajno predaleko evo jedno za raju koja i dalje misli da smo sigurni osvajači. Borba je gusta k'o dan poslije laksativa i nemamo se za šta uhvatiti ako kiksamo. Nadati se – to je realna opcija, očekivati – poštena opcija, željeti – sebično.

Nema ni jedna pametna za kraj.

Copyright © 2012 Arsenal Bosnia Supporters Club
The Arsenal Bosnia Supporters Club is independent from The Arsenal Football Club PLC (company number 109244) London England.